Azerbejdžanci zainteresovani za saradnju sa Petoletkom

Bez autora
Jul 25 2013

Rukovodstvo Prve petoletke iz Trstenika prilikom nedavne posete Azerbejdžanu dogovorilo je sa tamošnjom kompanijom STP isporuku određenih proizvoda za razvojne projekte te fabrike, koja zapošljava oko 9.000 radnika. Reč je o kranovima, plutajućim platformama i mikserima za beton, a u planu je i da se Petoletkini proizvodi uključe u nove kamione koje će proizvoditi azerbejdžanski STP. Ta firma planira da proizvede 30 plutajućih platformi koje bi trebalo da služe za polaganje naftovoda i gasovoda ispod površine mora, a dogovoreno je da kompletna hidraulična instalacija, uključujući i armature bude iz programa PPT.

Azerbejdžanci zainteresovani za saradnju sa PetoletkomRukovodstvo Prve petoletke iz Trstenika prilikom nedavne posete Azerbejdžanu dogovorilo je sa tamošnjom kompanijom STP isporuku određenih proizvoda za razvojne projekte te fabrike, koja zapošljava oko 9.000 radnika.

Direktor “PPT Uvoz – izvoz” Ljubisav Simonović objasnio je da je reč o kranovima, plutajućim platformama i mikserima za beton, a u planu je i da se Petoletkini proizvodi uključe u nove kamione koje će proizvoditi azerbejdžanski STP. Ta firma planira da proizvede 30 plutajućih platformi koje bi trebalo da služe za polaganje naftovoda i gasovoda ispod površine mora, a dogovoreno je da kompletna hidraulična instalacija, uključujući i armature bude iz programa PPT, istakao je direktor PPT Hidraulika Milan Blagojević.

Blagojević, koji je bio u Petoletkinoj delegaciji prilikom posete Bakuu, dodao je da azerbejdžanski STP planira proizvodnju autokranova po sopstvenom projektu za šta je takođe dogovoreno da kompletna hidraulična instalacija bude iz programa Petoletke.

Za godinu dana trebalo bi da se proizvede 50 kranova što je ozbiljan posao za Petoletkine fabrike kao što su - Hidraulika, Cilindri i Armature,  naveo je Blagojević.

Kompanija STP osnovana je 2007. godine, a svoje proizvode plasira na teritoriji Azerbejdžana, Srednje Azije i Potkavkaske oblasti, a oko desetak fabrika koje posluju u njenom sastavu su smeštene u predgrađu Bakua na 48 hektara, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik